Svinefilet i Marsala, og steinsopp

Svinefilet er godt av og til, sev liker jeg den ikke med for mye fett og scener/slintrer. Her en en fin filet, kanskje litt for rustikt trimmet; helt glatt og fin ble den ikke. Vel, det er nok igjen til oss begge, så det går nok greit. Men altså: Svinefilet med Marsala, og steinsopp.
Litt jomfruolje og noen blader salvie, salt og pepper får holde i første omgang. Stek den tykkeste delen lenger, ved å legge “haletippen” opp langs kanten av stekepannen; ingen ønsker tørt kjøtt.
Hvitløk, sjalottløk, timian, salvie, oppbløtt steinsopp, litt av bløtevannet og en god klatt creme fraiche.
La alt bortsett fra soppen og creme fraichen småputre i jomfruolje noen minutter. Bland godt.
Tilsett soppen og la putre videre. Bland godt flere ganger.
Sett til creme fraiche og bland godt. smak evt til med salt, pepper og litt friskrevet muskatnøtt. Ta ut timiankvisten og salviebladene.
I Norge får du foreløpig ikke kjøpt tørr Marsala, vi kjøpte to flasker i Danmark. Marsala er en sherryt/portvin/madeiratype hetvin vin fra Marsala på Sicilia. Polet har søte typer til priser fra 375.- til 24 500.- for en halvflaske (5o cl)!
Marsala er helt i stekeskyen, med et lite dryss røkt spansk paprika, men bare litt!
Creme fraiche blandes i godt.
Tilslutt smaksettes med en ss. meierismør.
Svinefileten er skåret i skiver, potetpuré er lagt opp med litt tørket dill på, soppblandingen ligger til høyre, og noen stekte hele kirsebærtomater foran. Saus er dryppet rundt. Absolutt godt ja.