Sild uten dill, skritt for skritt

Nå er det ferdige sildefileter å få i butikken, Meny her hos oss. Og den sjansen lar vi ikke gå fra oss. Dersom du aldri har spist sild anbefales du sterkt å prøve denne deilige, noe fete fisken. Clupea harengus navnet Carl von Linné ga den. Eng: Herring, Fr: Hareng Ty: Hering, It: Aringa. Silden inneholder 14 g fett; 5,9 gr. enumettede fettsyrer: 3,3 gr. flerumettede, og 2,9 gr. mettede.  Stekt på den enkleste måten er dette en hverdagsdelikatesse.

Her er det du trenger; Persille; finhakket og litt til pynt, en hvitløkkløft eller to, sitron, kapers og sammalt rug til stekingen, og litt olje eller smør til steking.

Først skyller du filetene, så salter og peprer du dem etter egen smak, og tilslutt vender du dem i melet. Du kan gjerne blande salt og pepper i melet istedenfor å salte direkte.

Stek dem først med skinnsiden ned, så på kjøttsiden til de er fint lysebrune som på bildet over.

Kok skrelte mandelpoteter ferdige, mos dem og bland i smør, den pressede hvitløken, revet muskat og den finhakkede persillen. Gjerne en skvett fløte dersom den ikke får myk nok konsistens.

Ingredienser:
6 sildefileter til 4 personer (1 1/2 hver)
persille; finhakket og litt til pynt
en hvitløkkløft eller to,
sitron 
kapers
sammalt rug 
litt olje eller smør til stekingen
smør til potetmosen
tyttebærsyltetøy
mandelpoteter
Slik gjør du:
Skyll av sildefiletene og “pat” litt tørre med kjøkkenpapir. Salte og pepre lett, og vend i melet. Stek først med skinnsiden ned, så kjøttsiden til godt lysebrune. Kok mandelpotetene, mos dem og bland i persille, presset hvitløk og smør. Legg opp som på bildet, press noen dråper sitron over fisken, og dryss over litt kapers.

Print Friendly, PDF & Email