Kanin skritt for skritt

Mange liker å prøve nye råvarer eller stykninger, og det kan jo gi gode matopplevelser. Noe av det beste kjøttet du kan få tak i er kanin. Ikke så vanlig hos oss, og dyrt er det dessverre. Kjøttet på bildet er kjøpt i den lille byen Soave i Veneto, hvor vinen Soave kommer fra. Så hva er vel mer naturlig enn å prøve kjøttet kokt i nettopp Soave. Et magert og meget smakfullt kjøtt de fleste kan spise. Sunt og godt som det heter.

Brun først de fine kjøttstykkene i jomfruolje med litt salt og pepper. Noen minutter til de er lett brune overalt holder.

Legg så stykkene i en kjele av litt størrelse for å få plass til det som skal gi smak til retten.

Så har du i en god blanding av vin og vann, her Soave fra den lille byen vi bor i, litt øst for Verona. La alt putre 5 – 10 minutter.

Stekefettet heller du i og skraper ut med en slikkepott. Også det skal sette smak til retten.

Så er det grønnsakenes tur, her har vi brukt en fennikel, noen kirsebærtomater, litt purre, en løk og et par hvitløkkløfter, 2 gulrøtter og bladpersille (som skal klippes over tilslutt). Vi brukte også en buljongterning, i mangel av ferdigkokt kraft.

Hakk og skjær opp grønnsakene som på bildet, buljongterningen brekker du opp og har i kjelen, vi brukte en kyllingterning.

Kok opp og la alt få koke en 45 minutters tid. Vel koke, småputre er det vel riktigere å si kanskje.

Retten er ferdig. Dersom du ønsker en tykkere saus kan du bruke litt maizena utrørt i vann og kokt inn, alternativt litt hvetemel. Vi hadde hverken maizena eller hvetemel, så vår saus ble kanskje i tynneste laget. Men smaken er jo der da!

Kanin i soave

Og slik la vi det opp, med skrelte poteter skåret i båter. Ved siden av serverte vi samme vinen som i retten; en Soave fra Bolla. For oss tok det bare noen minutters gange til alle de små og store vinprodusentene i den lille koselige byen.

Ingredienser:
kaninkjøtt
1 fennikel
noen kirsebærtomater 
litt purre 
en løk og et par hvitløkkløfter 
2 gulrøtter, og bladpersille (som klippes over tilslutt)
en buljongterning
vin og vann 
poteter
jomfruolje
Slik gjør du:
Brun kjøttstykkene godt, del opp grønnsakene i passe store biter, og løken og hvitløken i skiver. Legg kjøttet i en kjele, hell over stekeoljen. Dekk kjøttet med halvparten vin og vann. La alt småputre 45 minutter. Skrell og del opp potetene i litt store biter. Kok dem, og legg opp som på bildet. Jevne sausen etter egen smak. Klipp over persille tilslutt. Server med en god vin.

Print Friendly, PDF & Email