Sei med rekesaus

En fin seifilet oppdelt, og hvor ryggbena er fjernet med en fiskepinsett. Ofte må du gjøre dette selv. Men det går egentlig helt greit.

Sei i Norge er for mange seibiff med løk, men sei er så my mer enn det; en deilig torskefisk som vi burde bruke mye mer. Den er forholdsvis rimelig, og forhåpentlig forblir den det. Franskmennene elsker sin Lieu noir, og serverer den ofte med sitronsmør. I dag lager vi den med en deilig saus på kraften av argentinske villreker.

Og her er noen av ingrediensene til sausen; sjalottløk, det hvite fra en purre, stangselleri, en skvett cognac, et laurbærblad, og 3 hvitløkfedd, alt oppdelt smått som du ser.
Og her er resten; rekeskall, bruk gjerne skall fra norske reker. Til høyre cognac, konsentrert fiskefond fra flaske, og sitron ditto, hadde ikke sitron i huset,
Først glaserer du alt på det første ingrediensbildet i jomfruolje og smør i 5 minutter, så tilsetter du rekeskallet, 3 dl vann, 1 liten ss fiskekraft, og noen dråper sitronsaft. La alt redusere seg litt, salte og pepre.
Tid for å kjøre alt med stavmikser; pass på så det ikke spruter! Kjør det så fint som mulig.
Sil av i et dørslag og press ut så mye som mulig med en skje.
Tilslutt lar du alt koke inn litt før du tilsetter mel utrørt i litt vann, og et par god ss creme fraiche, fløte eller rømme. Velg selv!
Saltet kapers har fått en halvtime i kaldt vann, og litt mynte er klippet opp.
Bak grønnsaker fra en pose grønnkålblanding som får småputre i olje og smør., foran den ferdige sausen, og til høyre bak er jomfruolje og smør klare for fisken.
Fisken er vendt i mel og lagt i varm panne sammen med de på langs halverte tre argentinske villrekene. Rekene tas ut etter et par minutter.
Rekene er tatt ut og fisken er snudd. Stek til du kjenner litt motstand når du trykker med pekefingeren; ikke for faste, og saftige skal de være. Legg i rekene litt helt tilslutt.

Og slik ble denne deilige retten servert; fisken med sausen og rekene over, drysset med kapers og finhakkede mynteblader. En deilig potetpure med de stekte grønnsakene over ble tilbehør. Et glass avkjølt hvitvin; Grüner Veltliner, gikk godt an på en tirsdag.

%d bloggere liker dette: