Reinsdyrcarré, Gulløye og matblekksopp.

Reinsdyrcarre
Reinsdyrcarré, eller karré, stangbønner, Gulløye og matblekksopp gir 49 års brylluppsdagen et godt løft. Og med en deilig Chianti som følge ble den lille feiringen vår så absolutt minneverdig.

Reinsdyrkjøtt er ikke rødt kjøtt, pr definisjon. Men rødt er dette kjøttet så absolutt. Innbydende, smakfullt rødt. Og siden det ikke regnes blant de røde kjøttslagene, kan vi jo regne det som sunt, eller iallfall sunnere enne det røde. Og to flotte reinsdyrcarréer fikk vi tak i. Til og med som introduksjonstilbud. Da går det vel an? Og med en god flaske Chianti som følge, kan vi si at måltidet så absolutt ble vellykket.

Reinsdyrcarre, klar
De to carréene er førs rutet, saltet og pepret, så brunet før den nå skal inn i stekeovnen. Skinnet blir sprøtt og godt, og selvfølgelig velger du selv om du vil spise også det.

Hva passer vel da bedre enn en annen nordnorsk spesialitet til carre av dette flotte dyret; Gulløyepoteter. Og med litt bønner fra hagen, og sprøstekt matblekksopp fra jordet til bonden noen hundre meter herfra må det vel bli bra. Og det ble det.

Matblekksopp, stekt sprø
Først steker du soppen i litt olivenolje. Kraften som trekkes ut heller du av etterhvert, den skal i sausen. Så fortsetter du stekingen til soppen begynner å brunes. Ta så gjerne en pause til akkurat rett før du serverer maten. Den siste bruningen gjør den sprø og god.

Reinsdyrcarré, Gulløye og matblekksopp.

Reinsdyrcarre med matblekksopp2
Ingredienser: (til 4 personer)
2 reinsdyrcarréer
Gulløyepoteter
grønne bønner
matblekksopp eller annen sopp
salt og pepper
olivenolje og smør
persille
Slik gjør du:
Brune carréene i litt olivenolje og smør. Legg i ildfast fat, og sett i 180 graders stekeovn i 15-20 minutter. Stek soppen i flere omganger, hell av kraften etterhvert, den skal brukes i sausen. Skrell og kok potetene. Kok bønnene i 5-6 minutter.
Jevne skyen fra kjøttet med litt maizena, ha i kraften fra soppen, og kok inn til passe konsistens. Legg opp som på bildet.

Velbekomme!

Reinsdyrcarre, tall

 

Print Friendly, PDF & Email