Fersk bakt ansjos

Mer enn dette trengs ikke: ansjos uten hode og innmat, brødrasp og kapers, hvitløk, salt og pepper, olivenolje, og finhakket persille.

Fersk ansjos er ikke så vanlig å spise her hjemme, men når vi er i syden koser vi oss med enten det eller fersk sardin. I dag gir vi oppskriften på en deilig ansjosrett med dypfryst ansjos innkjøpt i Strømstad; her hjemme har jeg ikke sett det. Ofte får vi det fritert og sprøtt, i denne retten marinerer vi ansjosen, og baker den i ovn. En veldig enkel og smakfull rett å lage.

Grillet ansjos til turister i Andaluciaområdet. Fin jobb for en pensjonist som jobber litt for restauranten ved siden av.

Brødrasp er blandet med hvitløk, kapers, persille, salt og pepper. Du kan både bruke ferdig brødrasp og daggammelt finsmuldret loff.

Et lag med brødrasp blandet med hvitløk, kapers, persille, salt og pepper dekker bunnen i et smurt (pensle med jomfruolje) ildfast fat. Over legger du et lag med ansjos.

På toppen legger du et nytt lag og drypper over olivenolje. Så inn i 200 graders ovn i 10-12 minutter, til alt ser brunet og ferdig ut som på bildet.

Slik servert vi denne sydeninspirerte lille retten: litt god jomfruolje dryppet rundt på tallerkenen til å dyppe baguetten i, ansjosen, og et godt glass kaldt øl.

Ingredienser:
dypfryst ansjos eller sardiner uten hode og innmat
brødrasp
kapers og hvitløk etter egn smak
finhakket persille
salt og pepper fra kvern
jomfruolje
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email