Syltetøy av pæretomat er faktisk kjempegodt!

Det som gjør dette syltetøy av pæretomat så godt, er uten tvil kryddersammensetningen. Egentlig veldig enkelt å få godt. Og med mange anvendelsesmåter.

Deilig til brødskiven, gjerne på en skål ved siden av, fordi det er ganske tyntflytende. Deilig også til kjøttretter og stekte fiskeretter. Det går bra til kjøttkaker, i det hele tatt, prøv deg frem Nå er ikke gule pæretomater noe du får kjøpt i butikken, men prøv å dyrke det selv. Neste år for eksempel.

Vann, sukker, økologisk sitron og krydder er klart til oppkoking.

Dersom du driver med tomat eller grønnsaksdyrking da selvfølgelig! Men du kan også prøve syltetøyet med kirsebærtomater, selv om syltetøyet da får en annen, men sikkert god smak. Og de får du jo i butikken. Kirsebærtomatene har en god del mer sødme enn pæretomatene. Oppskriften er i utgangspunktet for gule tomater.

Tomatene er lagt i, og alt kokes i 45 – 60 min. til det blir godt blankt.

Pæretomatsyltetøy

Ingredienser:
1 kilo sukker
1 kilo oppdelte pæretomater (alternativt røde kirsebærtomater)
1 tskj kanel
2 tskj malt nellikkspiker
1 tskj malt ingefær
2 mellomstore økologiske sitroner, oppdelt
2,5 dl. vann

Pæretomasyltetøyet er ferdig, og helles på rengjorte, nye glass.

Slik gjør du:

Bland alt unntatt tomatene i en tykkbunnet kjele. La koke i ett kvarter. Reduser varmen, ha i tomatene. Kok ved svak varme i 45 – 60 min. til transparent. Rør jevnlig. Ha på glass med
”¼” ledig”. Rør ut luftbobler. Tørk av og steriliser 30 min i kjele med vann som dekker. Avkjøl, sett kjølig. Hvis du bruker nye glass hvor lokket følger med, fyller du det helt opp, setter på lokket, og snur glasset oppned med en gang.

Til venstre hjemmelaget slangeagurksalat, i midten nydelig speket gåsebryst, og til høyre pæretomatsyltetøy. En deilig sammensetning.

Print Friendly, PDF & Email