Octopus tvers igjennom

Diverse bløtdyr

Et slikt utvalg er det nok mange år til du vil se i Norge, hvis noengang. Så er vel egentlig spørsmålet hvorfor? Er vi ikke klar for mer sjømat, holder det med 7-8 slag i fiskedisken. Litt rart, for når vi er i “syden” fråtser vi i skalldyr og blekksprut, og vi ser ut til å like det. Vi tilberedte ferdig kokt octopus sist vi var i Spania. Finnes ikke i Norge, bortsett fra når noen får den som bifangst, får sjokk, og kaster den ut igjen! Svært så synd, for dette er DEILIG sjømat! Vi kan ikke bare spise oppdrettslaks.

octopus
Foto: www.weheartdiving.com

Slik ser octopus ut, denne deilig blekkspruten med det faste fine kjøttet som egentlig trenger endel arbeid først: banking med tre eller gummihammer, eller å bli slått mot steienene som fiskerne gjør. Eller langtidskoking. Bedre er det da når du kan få den fersk og ferdigkokt.

Octopusrett
Løk, hvitløk, olivenolje, hvitvin og persille er hovedingrediensene i pastaretten. Og pasta selvfølgelig. Og svært så enkelt å tillage.

Slik ser den ferdigkokte octopusen ut. Vi laget den til på to måter; som en deilig forrett, og som en pastarett med masse god olje, hvitvin, persille osv. Octopus stekes Til forretten stekte vi bare den ferdige octopusen et par-tre minutter til den var varm varm og god. Så ble den servert med aioli, sitron, litt baguette og et glass musserende (cava). Enkelt og godt.

Løk og hvitløk
Løk og hvitløk er surret i jomfruolje, så tilsettes vinen og blekkspruten. Tilslutt blandes finhakket persille i retten.

Octopus koker

Pastaretten er ferdig og klar for å tilsettes deilig nykokt pasta.

Octopus retten Slik ble forretten, enklere kan det ikke gjøres. Noen dråper sitron over den halvvarme octopusen, eller et lite dypp i aiolien. Så litt baguette, og tilslutt en liten cavaskål!

Ocopus som forrett og hovedrett

Ingredienser:
octopus i biter, ferdigkokt
løk, finhakket
hvitløk finhakket
jomfruolje
hvitvin
persille
sitron i båter
baguette
din favorittpasta, gjerne linguine
Slik gjør du:
Følg teksten under bildene over, det er den letteste måten for å få disse to smakfulle rettene slik de bør være. Improviser gjerne litt.

Octopus med pasta
Pastaretten ble heller ikke vond. Baguette til å suge til seg den deilige sugoen, og hvitvin til å leske strupen med. Kan man bedre ha det!