Når sesongen blir lang! Kantarell og mer.

I forgårs var jeg ute og luftet yngste datterens hund. Vi hadde hundevakt! Regnet hadde vasket bort snøen, og det var bart igjen. Og masse gult løv. Men noe så litt gulere ut enn løv, litt tykkere kanskje. Joda, det var kantarell. En fin liten porsjon ble det! 3. november. Og aller best; selv med de kuldegradene vi har hatt hadde soppen klart seg, Fersk og god. Så lang kan altså en kantarellsesong bli. Helt fra juni til november. Også bare 100 meter fra egen inngangsdør da. Slett ikke dårlig.
Jeg serverte soppen med økologiske kyllingbryst fra Holte gård.

Den nyplukkede 3. november kantarellen er klar til å forenes med økologiske kyllingbryst fra Holte Gård.

Kyllingbryst med kantarell og broccolipuré

Ingredienser:
2 økologiske kyllingbryst
2 sjalottløk
3 hvitløkkløfter
2 broccoli
kantarell (stikk ut og let!) eller bruk fryst hvis du har
soltørket tomat
salt og pepper, og litt revet muskatnøtt
300 gram risottoris
olivenolje til steking, pluss littsmør
Slik gjør du:
Kok broccoli med grovhakket løk og hvitløk i 15 minutter. Kjør i stavmikser og krydre med salt/pepper og revet muskatnøtt. Rør i en klikk smør. Brun kyllingbrystene, og la videresteke til du synes de ser akkurat gjennomstekte ut!!

Kantarellen er renset, og klar for pannen.

Brun soppen, først i tørr panne, så medlitt olivenolje, og avslutt tilslutt med en klikk smør. Pepre etter smak. Sett av litt plass til den soltørkede tomaten, som du finhakker først, og steker i litt olivenolje. Kok ris som på pakken, gjerne i litt god grønnsaksbuljong. Jeg krydre med litt salt og pepper, og litt løkpulver. Og rører i litt god jomfruolje for smaken. Gjerne et par dråper trøffelolje.

Legg opp som på bildet. Dryss soltørket tomat litt rundt på tallerkenen.
Print Friendly, PDF & Email