Makrell, benfri med innmat

To flotte makreller, en til Astrid, og en til meg. Så er det å rense dem.

Makrell er blant de rimeligere fiskene, men dessverre litt underkjent i Norge. Det er mye du kan gjøre med denne deilige fisken, det trenger jo ikke bare være nypoteter og agurksalat. Både italienere og franskmenn har spennende oppskrifter med makrell.

Helt benfri; først ble filetene skåret fra, så ble brystbena skåret fra. skinnet er på. Skjær ned på hver side av den brune randen, og fjern den (ligger imellom de to små filetene.) Litt fiskekjøtt forsvinner, men du slipper å tenke på fiskeben.
Her er alt med; de to fiskene med ben fjernet, rogn øverst, så melke, og til høyre for dem lever fra den største fisken. Til høyre ligger benrekkene som kastes, eller kokes kraft på sammen med skrogene.
Fisken og innmat får ligge i en blanding av jomfruolje og sitronsaft en times tid i kjøleskap.
Ramsløk og den første aspargesen fra hagen sammen med innkjøpt aromasjampinjong.
Jomfruolje, finhakket ramsløk, og brødrasp fra pose (hjemmelaget går selvfølgelig også fint, nei bedre vil jeg vel si).  Salte og pepre brødraspet etter egen smak.
Brødraspen er blandet med oljen og ramsløken, og den enslige aspargesen er delt i små skiver.
Legg fisk og innmat på et bakepapir og smør over brødraspblandingen.

Og slik ble det servert; kokte mandelpoteter med skallet på, skåret i skiver med litt olivenolje penslet over. Den stekte fisken med aspargesen over, og helt til høyre innmaten og soppen. Kjempegodt!! Skinnet var sprøtt og smakte deilig.

%d