Laks og Provolone

Laks, marinert
En times tid i marinaden, og denne enkle forretten er ferdig. Spis den som vi har tilberedt den, men ha gjerne en god baguette som følge.

Dette er mer en marinert lakseside enn en ceviche, selv om det gjøres på omtrent samme måten. Her brukes ikke så mye tilbehør, bare litt grønn vårløk og creme fraiche eller sæterrømme. Provolone, den italienske osten er ypperlig til grilling eller steking, og akkurat det har vi gjort, og smaksatt den litt.

Laks, tallerkenMarinert laks med creme fraiche og vårløk

Ingredienser:
en lakseside fri for skinn og ben, også de små i midten.
3 lime, vasket dersom ikke økologisk
litt vodka eller gin
pepper fra kvern
vårløk, alternativt stor fin gressløk
creme fraiche eller sæterrømme
litt urter fra hagen
Slik gjør du:
Del to lime i to og press ut all saften. Bland den med 2 ss vodka eller gin. Fordel over fisken ( i et fat) som på det øverste bildet, med en limeskive mellom hver filetskive. Kvern over pepper. La stå i kjøleskapet en times tid. Skjær løken i ringer, og ha i en liten skål. Det samme for creme fraiche eller sæterrømme. Pynt med urter, vi har brukt litt dill og basilikum fra drivhuset.

Provolone artisanpantry.com
Provolone kommer i mange forskjellige former og fasonger. Foto: www.artisanpantry.com/

Provolone fra grillen

Provolone er en italiensk kumelkost som opprinnelig ble ystet i syd-Italia. Hovedproduksjonen idag ligger i Po-regionen, spesielt i Lombardiet og Veneto. Både Provolone Valpadena og Provolone del Monaco har DOP-merket.

Provolone
Her er det du trenger: En god skive Provolone, basilikum, sjalottløk, persille, kvernet pepper, og olivenolje til grilling/steking.
Provolone stekes
Brun osten som på bildet i god jomfruolje, 5-6 minutter på hver side. Pass på at den ikke blir for mye brunet! Legg opp mens den er varm. Gjerne på en smørstekt bondebrødskive.

Provolone rettenSlik la vi den opp, skjær den gjerne i trekanter og server med smørstekt bondebrød eller baguette. Drypp over noen dråper av din fineste olivenolje dersom du liker olivenoljesmaken.

Buon appetito!

%d bloggere liker dette: