Kylling på grillen!

Kyllingen oppdeltGourmetkylling fra Holte gård er ikke det verste vi vet! Tvertimot, dette er flotte velvoksne kyllinger med et smakfullt kjøtt, og vel noe av det beste du kan få tak i i Norge. Vi har laget en god porsjon oppdelt, som sammen med grønnsaker fra hagen og innkjøpt, skal få godgjøre seg i grillen en 45 minutters tid. En liten fargesymfoni ble det også.
KyllinggrønnsakerOg her er det meste av tilbehøret. Bak fra venstre; hermetiske artiskokker og hermetiske flådde paprikaer. Videre, fra hagen; vanlig basilikum, sitronbasilikum og laurbærblader. Foran fra venstre; bladpersille, løk (ikke fra hagen), rosmarin, en gul rund squash, salvie estragon og tomater. Helt bakerst ligger en lang og fin mild nepe. Så er det å dele opp.

Kylling på grillenTilbehøre legges i langpannen. Først squash, tomater, løken, nepen og noen laurbærblader. Nyplukkete fra drivhuset, altså ikke tørket som vi ellers er vant til.

Kylling på grillen2Så var det urtene og de hermetiske grønnsakene sin tur. Det blir en litt merkelig blanding dette; hermetikk, innkjøpt og fra hagen. Men godt bør det bli allikevel. Kvernet salt og pepper må ikke glemmes!

Kylling på grillen3Jomfruolje og en god rødvin er helt over, og formen har nesten gjort seg ferdig. Kyllingen er akkurat snudd, og vinfargen har festet seg på de kjøttfulle kyllingbitene. Mens retten grilles ferdig, koker pastaen på sidebrenneren.

Gourmetkylling med masse godt.

Kylling på bordetIngredienser:
1 gourmetkylling
olivenolje til stekingen
rødvin
squash og tomater
noen løk
paprika uten skinn
artiskokker, gjerne hermetiske
basilikum, salvie og estragon
bladpersille, laurbærblader og rosmarin
pasta linguine
Slik gjør du:
Skyll av og del opp kyllingen som på det øverste bildet. Følg ellers veiledningen under bildene. Følg med underveis, ca 45 minutter på ikke for sterk varme, gjerne også litt indirekte steing underveis. Saftig og godt ble det. Et godt glass rødvin gikk fint, men rosé passer jo også godt på denne tiden.

Print Friendly, PDF & Email