Klippfisk fritért med corn flakes

En av de mer populære rettene med norsk klippfisk er Baccalà fritto, eller fritert klippfisk om du vil. Spesielt i Veneto, hvor baccalà betyr torsk. Og den friteres selvfølgelig i jomfruolivenolje, som italienerne har gjort i alle år. I dag får du kjøpte ferdig utvannet klippfisk, blant annet fra Dybvik, men også andre leverer det. Meny har fra Dybvig. Vi har servert denne deilige retten med litt paprika og asparges. Og selvfølgelig en hjemmelaget aioli.

Del opp den utvannede klippfisken i smale staver som på bildet.

Du har to enkle måter du kan gjøre klar cornflakes til fritering på; enten legge det i en plastpose og knuse det med for eksempel en kjevle, eller du kan bruke stavmikseren i en miksebolle som vi gjorde.

Her er cornflakesen kjørt ferdig i mikseren, du kan selvfølgelig både kjøre den mindre eller mer avhengig av hva du selv tror passer best.

Legg klippfiskstavene først i et sammenpisket egg, så i cornflakes, som du gjerne kan ha krydret først. Men vær forsiktig med salt, den er jo utvannet med noe salt igjen i seg.

4-5 minutter på hver side ved ca 170 grader går greit. Da får de en fin farge som på bildet. Oljen filtrerer du og bruker om igjen inntil 10 ganger. Ha gjerne en for fisk og en for kjøtt.

Grønn asparges, sitron til å dryppe over, litt salat, og paprika brukte vi, og det gikk godt. Deilig ble det.

Stek paprikaen først ved sterk varme slik at de karamelliserer litt på undersiden. Ikke snu dem, stek dem ferdige slik. Aspargesen legger du i en 3-4 minutters tid til de har skiftet farge til mørkegrønt, og fått brunet seg litt.

Alt er lagt opp; fisken, grønnsakene på et salatblad, og en god aioli laget med majones og hvitløk.

Ingredienser:
klippfisk i staver
jomfruolje til fritering
aioli
paprika og asparges
noen salatblader
krydder etter egen smak
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email