Kaningryte på jegervis

En fin oppdelt kanin klar for gryten; i midten ligger leveren, av mange regnet som verdens beste lever. Den tar vi som en liten forrett en annen gang. Denne er fransk, og innkjøpt i Strømstad. Litt Harrykanin da altså! Av og til må vi dit for råvarer vi ikke får så enkelt tak i i Norge. Rimelig er det også. Sjømat, vilt, kanin osv.

En god kaninrett er noe vi ikke ser så ofte på norske middagsbord, for meg er det noe av det beste jeg kan tenke meg; lett og god mett blir jeg, med sunne og gode råvarer. Ja kona liker det også, og kan hende får Bruno en liten bit uten ben, for de er ikke å spøke med. Vi har laget denne retten litt på jegervis.

Sjalottløk, hvitløk, et par laurbærblader, en kvist rosmarin, litt jomfruolje får surre litt.
Kjøttbitene brunes lett på begge sider, saltes og pepres etter egen smak. Noen knuste enerbær går også godt, og gjerne litt tørket oppbløtt steinsopp. Det velger du selv.
En god boks med tomater fra boks og et glass god rødvin has i. Pluss en liten skje tomatpure, og alt får koke videre en halvtimes tid.
Tilslutt har du i en neve pinjenøtter og deilige små oliven fra Taggia i Liguria. (Arma di Taggia) La surre 10 minutter til.
Og med noen delte mandelpoteter som tilbehør ble dette en deilig vinterrett.
Print Friendly, PDF & Email