Svinekarré med hvit asparges

En fin svinekarré, eller carré som også noen skriver, eller gjerne svinekam med ben. Svoren var ikke med, men det lar seg ordne på en slags måte.
Snudd ser den slik ut; fire fine koteletter blir det dersom du deler den opp, alternativt kan du bene kjøttet fra og spise den mer som svinekam.
Litt ruting skader ikke, og godt med pepper og salt fra kvern.
Gulrot, purreløk, hvitløk, noen sitronskiver, en grønnsaksbuljongskje, og en steinsoppbuljongterning kjøpt i Italia. God kraft gir god saus.
En blanding av olivenolje, persille og estragon ble fordelt over kjøttstykket.
Så inn i ovnen til kjernetemperaturen var 68-70 grader. Godt med vann er fylt i stekeskuffen, og blandet slik at buljongen får virke litt overalt.
Noen fine, hvite asparges er akkurat skrellet og klare for viderebehandling.
Så krydret med litt salt og pepper, overhelt litt jomfruolje, og overstrødd hvitløk. Tilslutt skal noen skiver Gamle Ole legges over. Spennende! smakstest!
Ferdig: både svinekarréen og aspargesen er klare for bordet.
Sprøtt og fint ble det på toppen av dette flotte kjøttstykket fra Jæren smak.
Og slik ble det; aspargesen, den deilige sausen laget på den avsilte kraften jevnet med brun maizena og smakt til, den flotte koteletten, mandelpoteter og litt topping av den grønne oljeblandingen. Gamle Ole gjorde seg absolutt fortjent til denne bruken; helt supert! Oljen etter aspargesgratineringen ble dryppet litt rundt.
Print Friendly, PDF & Email