Kalkunbryst med gravensteinsmør

Finnes det noe særlig flottere enn epletrær i full blomst! Og akkurat nå er blomstringen ferdig i Sauherad, hvor hvert fjerde Norske eple blir produsert. Og kalkunbryst går godt sammen med epler. Blomstringen er over, men bildet sitter på netthinnen. Og smaken av epler kan man selv trylle frem. Med en god eplemost for eksempel.
Bildet over: Dagens epletrær er rene dvergene sammenlignet med tidligere. Blomster på nytt tre i forgrunnen, og gamle trær bak.

Kalkunbryst med gravensteinsmør

Ingredienser:
2dl. gravenstein eplemost
1 finhakket løk
400 gr. kalkunbryst i skiver
300 gr. linser
3 endivier(julesalat eller sikorisalat er andre navn på denne grønnsaken)
Smør, salt og pepper
plommetomater
basilikum, hvitløk og noen salvieblader
Slik gjør du:
Kok inn 2 dl. eplemost med løken, til 2 spiseskjeer. Sil av og ta vare på løken. Pisk smør inn i eplesausen til en glatt og fin smørsaus. Kok linsene til de er myke, ca 15-20 min, med hvitløk etter egen smak. Du trenger ikke å bløtlegge dem. Når de er ferdige rører du inn 1 spskj. smør, river over litt muskatnøtt og salter og peprer etter egen smak. Skjær av det brune på enden på endiviene, og grovhakk dem.  La de surre 10 min. tid i olivenolje. Bland i løken fra løksmøret og krydre.

Bank kalkunfiletene, og brun dem lett på hver side. Stek noen salvieblader, de blir helt sprø! Server med linsene, endiviene og tomatene med basilikum som på bildet. Hell gravensteinsmør over filetene, og salvieblader.