Picanha med aubergine og paprika

Culotte, eller picanha av kalv er deilig, og culotte er det samme stykket som picanha fra Brasil og senere Portugal. Ikke så lett å få tak i her hjemme, her går det i storfe. Denne kjøpte vi på Skagen. De hadde tilbud til 79.- danske kroner uansett størrelse. Denne passet for oss. Vi skar av det meste av fettet, men det velger du selv. Den ble altså trimmet, så krydret, og på bildet ligger den i pannen med 1/3 smør og 2/3 jomfruolje.
Brunet helt rundt, så over i et ildfast fat, og inn i stekeovnen på 175 – 180 grader. 35 til 40 minutter holder, kjernetemperatur 60-65 grader. Tilslutt får den hvile 15 minutter.
Klar for ovnen; stekeskyen får rørt i litt tomatpure og krydret med hvit pepper, og hvitløks og løkpulver. Culotten ligger klar i det ildfaste fatet.
Culotten har fått hvile i et kvarter og er klar for å skjæres opp.
Litt avhengig av smak og hvordan du skal servere den; tynne eller tykke skiver. Men husk at culotte skal skjæres i to retninger; først tversover fra den spisse siden og innover til midten omtrent, så langsetter. Som du ser på bildet.
Ved siden av serverte vi aubergine, og rød og grønn paprika fra drivhuset på verandaen. Ble stekt i jomfruolje og krydret med salt og pepper fra kvern.
Nydelig mørt og godt kjøtt, skivene bak i bildet er fra spissen og innover, de foran fra midten og bakover; som du ser til høyre på bildet litt lenger oppe.
Print Friendly, PDF & Email