Kalvebiff x 2

Et fint stykke kalvekjøtt, en squash, noen bønner og noen tomater; alt fra egen hage. Og egg og brødrasp til fritering i jomfruolje.

Kalvekjøtt er ikke det vanligste å få kjøpt i Norge, heller ikke prisen er den vanligste, litt i høyeste laget for mange; for oss også. Her er to enkle og deilige biffretter av kalv, gjort på to forskjellige måter. Den ene med kalvemedaljong fra Gilde: “Utsøkt, mør og saftig medaljong av kalv.” Den andre med dansk kalv; mer vanlig i Danmark, og til en bedre pris. Begge var av god kvalitet.

Spinaten er kokt og delt i to porsjoner; salt og pepper fra kvern, og revet muskatnøtt sammen med en klatt smør er deilig; klar for bordet.
En skive fra det danske kalvekjøttet er banket litt flatt, vendt i mel og brødrasp, stekt i jomfruolje, og servert med poteter, bønner, squash, og tomater.
Medaljongen fra Gilde er krydret og stekt i jomfruolje, og servert med spinatblandingen toppet med noen kirsebærtomater og litt stekt løk..

Til denne siste retten brukte vi “Tortellini med ricotta og spinat; 100% durumhvete, egg fra frittgående høner, ingen tilsatte konserveringsmidler, ingen tilsatte smsaksforsterkere, og ingen e-stoffer”. Smakte igrunnen helt greit.

 

Print Friendly, PDF & Email