Kalkunbryst med provencekrydder

En bønneboks som ikke ble brukt!, tomater i båter på boks, en sjalottløk, Provencekrydder, kalkunskiver, to hvitløkkløfter og persille. Og det var det!

Provenckrydder er deilig å bruke til flere ting, denne krydderboksen fikk vi i gave av min franske nevø Yann og samboer Lucile, og den bruker vi fra av og til. I dag hadde vi deilige skiver av kalkunbryst med tomater og pasta; en litt fransk/italiensk blandingsrett kan vi si. De to og sønnen bor i Antibes, og det er jo ikke langt fra Liguria.

Først fikk Provencekrydder ligge i jomfruolje en times tid, før det ble penslet utover kalkunskivene, som også ble saltet fra kvern. Så ble skivene lagt i varm jomfruolje til bruning.
Kalkunskivene er snudd, og tomatbåtene fra den italienske boksen (Mutti) ble tatt ut, og lagt i sammen med skivene. Litt sitronsaft ble presset over tilslutt.
Sjalottløken og hvitløken ble skåret i skiver/ringer og fikk putre sammen med tomatsausen fra boksen noen minutter. Tilslutt ble persillen lagt over og blandet i.
Mens det andre sto og gjorde seg ferdig kokte vi tagliatelle.
To gode skiver kalkunfilet, skyen fra stekingen, tomatbåter, og pastaen med tomatsaus med persille over. Det deilige Provencekrydderet toppet smaken!
Print Friendly, PDF & Email