Isgalt og laks med valmuefrø og hasselnøtter

Isgalt med mohn, ingredienser_edited-1Isgalt er fast og fin i fisken. Det er også laksen. Idag prøver vi oss på en liten fargesymfoni, for viser ikke egentlig det at du spiser noe sunt? Farger på middagstallerkenen er jo ofte fra grønnsaker, så derfor bruker vi en blanding av hav, skog og mark. Og valmuefrø er vel ikke så vanlig her hjemme. Tyskerne kaller dem mohn, og bruker disse små frøene mye. Derfor får vi tro det er godt.

Rødbet og potetpure
4 nykokte mandelpoteter og noen skiver rødbeter kjøres i hurtigmikser sammen med litt fløte. Spe med litt vann for å få en fin, smidig konsistens. Så smaker du til med en ss smør, og krydrer med kvernet salt og pepper. Voila! Ferdig.

Isgalt med valmuefrø, og laks med hasselnøtter

Ingredienser: (porsjoner selv til 4)
Isgaltfilet
laksefilet
valmuefrø
knuste hasselnøtter
1 fennikel + litt tørket dill
olivenolje, 1 ts hvitvinseddik, salt og pepper
rødbeter og poteter
litt fløte
smør

Isgalt med valmue, retten

Slik gjør du:
Del opp fisken i passe filetstykker. Vend isgalten i valmuefrø, og laksen i knuste hasselnøttkjerner. Stek dem i olivenolje noen minutter, til akkurat gjennomstekt. Skjær fennikelen i tynne skiver på langs, de deler seg opp litt selv, alternativt skjær opp i mindre skiver. Rør sammen litt god olivenolje, noen dråper hvitvinseddik, og litt tørket dill, og bland godt i fennikelen.
Rødbet og potetpurè lager du som oppskriften under bildet ovenfor. Legg opp som på bildet, med norske deilige kirsebærtomater fra Jæren, som du finner i butikken.

Print Friendly, PDF & Email