Kaninfilet og innmat

Denne kaninen ble kjøpt i Sverige med en kilopris på 55 svenske kroner; med lever, hjerte og nyre, delikatesser du ikke får med kaninen når du kjøper den i Norge. Fransk! Her er den delt opp slik vi vil bruke den; forrett på lever, hjerte og nyrer. Hovedretten ble ytre og indrefiletene.

Vi spiser alt for liter kanin i Norge, et sunt og velsmakende kjøtt alle burde prøve. Neida; meningen er ikke å slutte å spise andre kjøttslag, bare utvide mangfoldet litt. Akkurat som vi bør gjøre med råvarer fra hav og innsjøer også. For oss matelskere mener jeg, vi som liker litt mer enn akkurat det vanlige.

Her ligger leveren klar; resten av kroppen, forbena og lårene fryses ned til en gryterett.
Lever, hjerte og nyrer er velsmakende kjøtt; leveren regnes av mange som verdens beste. Men disse får du ikke kjøpt i Norge. Litt som med mye annen innmat; så og si umulig å få tak i.
Denne retten laget vi i soppsesongen; her renser fruen dagens fangst; kantarell og traktkantarell.
Og her er dagens hovedingredienser; lever, hjerte og nyrer, kantareller, og ytre og indrefiletene. Delt på to personer.
Innmaten fikk steke i en smør og oljeblanding og krydret med salt og pepper. Kyllingkraft og litt portvin ble tilsatt etter at leveren var tatt ut og holdt varm. Alt ble kokt inn, tilslutt ble en klatt smør rørt i uten koking. Leveren ble lagt tilbake og varmet opp.
Ytrefiletene ble brunet lett i jomfruolje og saltet/pepret.
Butterdeig ble rullet rundt indre og ytrefiletene og stekt i ovnene ved 200 grader i 10 minutter.
Forretten ble servert med rucola, og løk surret i smør.

Slik servert vi denne deilig hovedretten: Filetene skivet opp bak, halve kirsebærtomater, kokt tagliatelle med litt tørket dill, og soppen stek i smør.

Print Friendly, PDF & Email