Friterte villreker og krabber

Forleden kjøpte vi noen rå argentinske villreker på REMA 1000, (Pleoticus muelleri). Joda, samme REMA 1000 som kjører et rått løp med vannameireker med den norske sjøkrepsens italienske navn scampi! Men, det går jo an å ha to tanker i hodet samtidig; nei til oppdrettsrekene og ja til villrekene. Sistnevnte som utrolig nok også er blitt kalt argentinsk “villscampi”. Hei og hu som det går!! Uansett; disse rekene er skåret opp i ryggen, og den sorte strengen er fjernet. Derfor; utrolig lette å rense. Sammen med villrekene serverte vi også bittesmå østasiatiske paddlerkrabber (Varuna litterata). Både rekene og krabbene ble fritért, krabbene også spist med “hud og hår”, eller skall og innmat kanskje.

Egentlig en veldig enkel oppskrift; legg et passe dørslag over en bolle eller kjele. Legg i krabbene, dryss over mel, og blande godt. Krabbene må være tørre, bruk kjøkkenpapir. Nå er de klare for fritéringen i jomfruolje. Joda, i olivenolje, det beste å fritere i. Setter ikke smak som mange tror, ta en test selv! Rimelig er det også; filtrer oljen og bruk den inntil 10 ganger.

Så gjør du det samme med villrekene; tørk av dem, bland godt med melet, og fritér ved 170-180 grader. Legg på kjøkkenpapir for å dryppe av, og salte.

Krabbene fritérer du på samme måten, litt lenger tid enn rekene. De må bli helt sprø utvendig. Prøv gjerne underveis.

Både reker og krabber ligger til avdrypping. Salte og krydre etter egen smak. Rekene blir ikke sprø, men krabbene ble deilig sprø og med nydelig krabbesmak.

Så enkelt serverte vi dem; med en god aioli (eller bare majones), noen sitronbåter, og deilig fransk baguette.

Ingredienser:
rå argentinske villreker med skall
strandkrabber eller fryste fra innvandrerbutikk
mel, salt og evt pepper
jomfruolje
sitronbåter
baguette i skiver
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email