Black tiger shrimp

Tigerreke, rå
De store tigerrekene er delt opp i ryggen, den sorte strengen er fjernet, og rekene er bredt ut som en sommerfugl. Paven er tatt ut, og det meste er derfor spiselig.

Black Tiger Shrimp fra bærekraftig fiske er ikke det verste vi spiser. Vi er så heldige å ha en fiskebil med råfryste varer innom noen ganger i året, og da sikrer vi oss endel sjømat som det ellers er vanskelig, eller umulig, å få tak i på annen måte. Råfrosset scampi for eksempel. Og ditto kongekrabbe og villfiskete reker som de 4 på bildet over.

Tiger shrimp Helt riktig alt sammen; Hele rå reker står det på norsk og de fleste andre rekespisende språk. Fra “sustainable fishery”, altså fra et bærekraftig fiske. Eller villreker som vi også kaller dem. Uten kraftfór, medisinering og andre kjemiske stoffer som oppdrettsreker for det meste får. De som totalt feilaktig blir kalt Scampi i fiskerilandet Norge.

Tigerreke stekes Veldig enkelt å tilberede; først en blanding av jomfruolje og smør i stekepannen. Så får hvitløk og persille putre med litt, og tilslutt legges rekene i. Øs over godt med oljekraften mens du venter til rekekjøttet akkurat er gått over fra gjennomsiktig til hvit. Da er de ferdige. Og når de endelig er klare på spisebordet, ja da er de også helt spiseklare.

Tigerreke rettenOg så enkelt gjorde vi det; rekene, smør- og oljeblandingen, en liten saus kokt på tidligere nedfryst scampi; sjøkrepskraft kokt inn med litt Maizena, og baguette til å dyppe i de to skålene.

Deilig!

%d