Asparges fra hagen

Legg aspargesen i en stekepanne med vann, tilsett noen dråper olje eller en liten klatt smør, litt salt, og en klype sukker. Varm opp til den skifter farge til mørkegrønn. FERDIG! Og; grønn asparges skreller man IKKE, den brekkes av og evt finskjæres nederst.

Årets aspargessesong er over i egen hage, og den blir for oss den siste; vi har solgt huset og kjøpt leilighet. Etter 40 år med deilig norsk asparges fra egen hage, er det slutt. Vi kommer nok til å kjøpe norsk neste sesong, og importert resten av året, for SÅ dårlig at den ikke kan spises er den importerte ikke. Det dårligste er norske matkjeders oppbevaring av den, og det må jo koste dem tusenvis av kroner hvert år. Vi avsluttet årets sesong med en deilig og enkel rett.

Ingrediensene til tilbehøret var jomfruolje med dijonsennep, litt salt og pepper, et hardkokt egg, litt gressløk, noen ramsløkblader og blomster, gressløkblomsterknupper til pynt, og den lille første stilken med persille som hadde kommet opp.
Oljeblandingen skal du røre jevn og fin, egget er kokt, og det grønne er hakket. Pynten ligger til venstre på asjetten.
Det hardkokte egget er finhakket og blandet med det grønne.
Så er det grønne og egget blandet med oljesausen. La det gjerne “sette seg” litt en halvtime i kjøleskapet.

Og slik ble det servert; først den kalde aspargesen, så den avkjølte eggesausen over, og tilslutt litt pynt av gressløkblomsterknupper og ramsløkblomster. Drypp gjerne litt jomfruolje rundt på tallerkenen i tillegg.

%d bloggere liker dette: