Ytrefilet av rein

Noe av det beste vi har er kjøtt av reinsdyr. Så hvorfor spiser vi ikke mer av det? Sannsynligvis fordi prisen er for høy, rundt 600 kroner kiloen er ikke hverdagsmat. En idé er kanskje å prøve ytrefilet istedenfor indrefilet dersom du vil ha en god lørdagsmiddag? Da sparer du noen kroner. Akkurat det gjorde vi, og konklusjonen er klar: like mør, og minst like god i smak som lillesøster eller bror. Og enkel å tilberede.

En fin ytrefilet av reinsdyr er delt i to. Ingen avpussing trengtes, den var klar for stekepannen. Et nydelig kjøtt, hadde det ikke vært for den høye prisen. Såvidt jeg vet er det nok reinsdyr.

Krydringen er ferdig; salt og pepper, litt kjøkkensjef Natvigs krydder, et dryss med løkpulver, og litt steinsoppulver. Mer trengs ikke, dersom du ikke har eget viltkrydder da. Både bitte litte grann kanel, og litt finkvernet enerbær går også bra.

Så i jomfruolivenolje eller smør, med kryddersiden ned. Stek to-tre minutter på hver side, kjenn gjerne med tommelen. Eller stek slik du er vant til selv. La hvile 5-10 minutter.

I dag tok vi noe så enkelt som aspargestopper, og aspargesbønner som var blanchert et minutts tid. Stekes i jomfruolje med en pose blandede salatblader og noen rosmarinnåler. Dryss over litt salt.

Veldig enkel saus; to-tre spiseskjeer creme fraiche og litt krydder; steinsoppulver og et dryss revet muskatnøtt. Avrund med en skje smør som blandes i uten å putre eller koke, og en teskje god balsamico.


Ingredienser til to:
1 ytrefilet av reinsdyr
mandelpoteter, skrelte
aspargestopper og aspargesbønner
1 pose feldsalat eller blandede salatblader
creme fraiche

jomfuolje og en skje smør
noen rosmarinnåler, hakket
1 kirsebærtomat til pynt
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene. Vi spanderte en Campifiorin 2014.

Print Friendly, PDF & Email