Ribbe til besvær, både her og der

På Nordby selges ribba til 39,90 svenske kroner for kiloen. Lokketilbud altså! Helt greit for meg; dersom kjedene vil nedvurdere juleribba på denne måten, så dem om det. Men de får ta støyten selv: bonden skal ha full pris for den, tilbudet får gå på kjedenes lommebok. Tysk ribbe er vel heller ikke det lureste å lure på det norske folk.

Ja den ribba, er det ikke det ene så er det det andre: ikke skal den være lokketilbud, og ikke skal den være for fet. Og folkets eksperter skal teste den; gjerne slik at samme produsenten ender opp med 6 i Dagbladet og 3 i VG. Og omvendt. Det ække lett for en stakkars ribbe! Sprø svor; det er da som regel den som steker ribba som skal sørge for sprø svor. Og så dårlig ribbe at ikke det går, det er ikke enkelt å plukke med seg.

Danske Meny

Danmark kjører også lokketilbud; DERES julemiddag er først og fremst flæskesteg og ribbenssteg; her til DK 16.95 for halvkiloen. Nakkesteken går til 24.95, og “den vanlige” ribbenstegen til 29.95. ALT AV DANSK GRIS.

Superbugsen, Danmark

Og ønsker du økologisk flæskesteg av dansk poppelgris, må du ut med DK 59,95 for halvkiloen. Altså ikke helt lokketilbud.
Superbrugsen slår nok Meny denne gangen; DK 19.95 for halvkiloen. Dansk gris selvfølgelig.

Norske Meny

Norske Meny gir ikke ved dørene, og det er greit; så håper vi at dette er kjøtt fra den norske bonden, og at bonden får det han skal ha og fortjener.

Å teste ribbe

VG gir 3, og Dagbladet gir 5. Det samme skjer med First Price; VG gir 5, og Dagbladet 3. Kan det ha noe med hvordan ribbestykket er i utgangspunktet, eller hvordan ribben er stekt og hvem som har stekt den? Dette er nokså tullete. Hva er så konklusjonen: 3 + 5 = 8 : 2 = 4. Jo, 4 må det bli. Men det andre stykket fra Finsbråten som lå i disken da? Vel en pekepinn gir det jo; en pekepinn på ingenting. Men moro å lese når en har god tid.

Norsk ribbe med fett; og smak!

Men hva med denne da? Jo det er norsk stor gris fra Kråkeroe i Seljord; gris som i gamle dager! Fet ja; akkurat slik den bør være EN gang i året. Det tåler vi, for det finnes ikke maken til smaken. Og FOR en saus og svor du får. Dette er fullprisgris fra den norske bonden.

GOD RIBBE!

 

%d bloggere liker dette: