Nyttårskylling for to!

Økologisk kylling

Økologisk kylling servert som kalkun er en fin avslutning på året, for to personer. Ikke alle går ut eller blir invitert ut. Og da er jo nyttårskylling et godt alternativ.Ingen skulle behøve å sitte alene nyttårsaften, selv om nok mange dessverre gjør det. Så hvorfor ikke invitere en annen ensom du kjenner, på nyttårsmat, og spleise på maten i år. Starte kvelden litt tidligere, tilberede maten sammen på kjøkkenet, i det hele tatt, – hygge seg sammen til det nye året skytes inn. Og det kan jo du og kona gjøre også.

Kylling som kalkun

Ingredienser:
1 økologisk kylling
1 økologisk eple
Sitron
1 øk. løk + timian og salvie
Økologiske poteter + 1 kokt potet
Økologisk stangselleri
svisker
150 gr. medisterdeig
Slik gjør du:
Gni kyllingen med sitron inni og utvendig. Stuff den og sy igjen, eller bruk tannpirkere til å lukke. Bind op fuglen. Kvern over salt og pepper utvendig. Legg kraften med grønnsakene i et ildfast fat og kyllingen oppå. Stek i ovn ved 180 grader ca. 1 time. Sett opp varmen til 200 grader og stek videre 10-15 minutter. Sjekk om den er stekt ved å stikke i låret. Saften skal være klar, ikke rød eller rosa. Sil av kraften, kok inn med litt maizena. Bruk gjerne sukkerkulør for å få rette fargen. Avrund med en spiseskje smør som ikke må få koke.

Stuffing.

Stek 150 gr. medisterdeig og en finhakket mellomstor løk, og ½ selleristang i små biter. Krydre med salt, pepper, timian og salvie. Bland i en moset kokt potet. Jeg brukte også litt tørket oppbløtt steinsopp. Bland alt godt og avkjøl. Dette skal stuffes sammen med noen skiver eple og 4 svisker.

Kraft

Klipp av kyllingvingene
Skjær 1 løk i skiver, 1 oppdelt gulrot, 1 selleristang og 5 kirsebærtomater. Brune dette lett, sammen med kyllingvingene. Ha i vann så det dekker godt. Salte og pepre. Også her kan du bruke oppbløtt steinsopp. La kraften småkoke mens du gjør klar kyllingen.

Økologisk blomkål og broccolipuré
Del opp kålen, kok den mør. Kjør den i stavmikser. Krydre med salt, pepper, revet muskatnøtt, litt løkpulver og godt smør. Legg opp som på bildet.

7. Lagt på fat
Akkurat som du legger opp kalkun, kan du legge opp den økologiske kyllingen. Oppdelt, og med stuffingen på fatet.

Waldorfsalat

2 – 3 saftige epler, skrellet eller uskrellet, og skåret i terninger
2 stenger grovhakket stangselleri, 100 g. utstenete druer (druer kan sløyfes)
1 spskj. sitronsaft
50 g.skrellet og hakket valnøtt og 2 1/2 dl. creme fraiche
Slik gjør du:
Drypp sitronnsaft over eplebitene. Bland alt sammen. Pynt med noen agurkskiver,  halve druer og valnøtter.

Print Friendly, PDF & Email