Kalvemedaljong

Vi hadde valget mellom tynne fine kalvesnitsler, eller kalvemedaljonger. I dag tok vi medaljongene, så kan vi jo prøve snitslene en annen dag. 75 danske kroner, eller rundt hundrelappen i norske. Slett ikke verst, kalvekjøtt er jo ikke det som er lettest å finne hjemme i gamlelandet, så derfor kjøper vi det ofte når vi er i Danmark.

Noen kirsebærtomater, en stor hvit og to grønne asparges til hver, og en nyhet for oss begge; fermentert hvitløk. En utrolig fin blanding av sødme og syre, med bare en anelse vanlig hvitløksmak. Joda, disse var deilige.

Tomaten får ligge i pannen mens medaljongene stekes i en blanding av jomfruolje og smør. Ett minutt på hver side på varm stekepanne, og så et par tre minutters ettersteking før litt hvile.

Akkurat passe brune, blodet har ikke begynt å piple opp enda, så da er det vel på tide å ta disse deilige filetskivene da! Tomaten er akkurat passe bløte under. De tar vi fra stilken med gaffelen.

Den hvite aspargesen er skrellet, den grønne skåret av nederst. Så 7 minutters tid for den hvite, den grønne får ligge med de par siste minuttene, til de har skiftet farge til mørkegrønne. Litt salt og sukker i kokevannet under kokingen. Da er de klare for bordet. Vel; så tykke hvite asparges blir nok noe i vanndigste laget, kan ikke sammenlignes med vår egendyrkede hjemme. Men ikke så verst i smak.

Klart for bordet; den sorte hvitløken, en halv salatløk stekt med den delte siden ned, til lysebrun. Så tomatene og aspargesen. Saus ble stekeskyen innkokt med litt dansk “piskefløde”, og krydret med salt og pepper. Enkelt og godt!

Ingredienser:
kalvemedaljonger
asparges, hvit og grønn
kirsebærtomater
poteter
piskefløde
sorte hvitløkfedd, eller vanlige
jomfruolje og smør
salt og pepper
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email