Kalvesnitsel med glasskål

Kalvefilet, 2 stk
Når vi først er i Skagen, er kalvekjøtt det vi kanskje bruker mest av. Og det beste får vi hos Slagter Munch. Disse to snitslene fra innerlåret var møre og fine. Vi har prøvd dem med linser, og glasskål som danskene sier. Her hjemme heter de knutekål. En middag som er lett å lage, og som selvfølgelig også smaker deilig.

Glasskål
Knutekålen er skrellet, skåret i små biter, og kokt i melk noen minutter. Så er melken silt av, og tilslutt steker vi dem ferdige i jomfruolje med litt salt og pepper fra kvern. Sunt og godt.

Under et besøk på Brøndums hotel fikk vi noe de kalte glasskål. De hadde skåret den i løvtynne skiver og rullet en skive rundt et lite stykke hjortekjøtt som en snacks før maten. Godt var det, og vi ble jo litt nysjerrige på hva gasskål var. Neste dag var vi innom SuperBrugsen for å handle inn dagens middag, og der lå de, de runde glasskålene. Som altså heter knutekål hos oss. Disse var grønnhvite og forholdsvis små, så vi kjøpte med et par, vi var vel vant til andre farger på knutekålen, og har ikke brukt dem så mye selv her hjemme. Og gode var de.

Linser til kalvefilet
Her linser til venstre, og glasskål til høyre. Linsene lot vi småkoke noen minutter med litt sjalottløk. En god avveksling til poteter.

Kalvesnitsel med linser og glasskål

Ingredienser:
2 kalvesnitsler fra innerlåret
olivenolje
1 boks linser
1 sjalottløk
noen hvitløkkløfter
6-8 kirsebærtomater
2 glasskål (knutekål)
melk til koking
fløteKalvefilet, retten2

Slik gjør du:
Skrell knutekålen, og skjær den i små firkanter. Kok dem i melk 5-8 min. Sil av, og la dem putre i olivenolje noen minutter til de er akkurat møre.
Krydre snitslene med salt og pepper fra kvern, og stek dem sammen med hvitløken. De skal stekes til de er akkurat gjennomstekt, men pass på; de må ikke overstekes så de blir tørre. Ta ut og legg mellom to tallerkener mens du koker inn stekeskyen med litt fløte.
Legg opp som på bildet, med hvitløkkløftene og kirsebærtomatene.
Server gjerne med et godt glass avkjølt hvit- eller rosèvin.

God appetitt!

%d