Kalkunrest og gorgonzolasaus

Bønneblanding bak til venstre, jomfruolje i pannen foran, asparges i glass, og start på gorgonzolasaussaus.

Litt Harry i dag kanskje? Eller er det ikke helt greit å prøve seg på et glass hvit asparges til rester av kalkunbryst? Som i 60-årene, når fersk asparges var ukjent i butikkene. Uansett godt ble det på, nostalgisk smak er jo også en smak. Bønner er også godt, så vi hadde helt greit. Og mimret litt Italia og Marzio hvor far bodde, hvor vi av og til brukte skiver av kalkunfilet stekt i tørr Marsala som du dessverre ikke får på polet.

For noen dager siden prøvde vi en kalkunstek/bryst på tilbud; ferdigmarinert og i stekepose. Må jo prøve litt enkelt av og til også. Her er resten av steken delt opp i skiver for å stekes lettbrunet i jomfruolje.
Gorgonzola klar til sausen; dessverre ikke piccante, altså den ikke så “søte” gorgonzolaen. Dette er dolce og ikke så vanlig å bruke i saus som den mer skarpe og lagrede.
1/2 liter fløte, 50 gram gorgonzola (helst piccante), 2 ss nyrevet parmesan, 1/2 ts salt, 1/2 ts kvernet pepper, og gjerne litt finhakket persille, som vi ikke hadde i huset denne dagen. Parmesanen er revet og blandes i.
Og tilslutt kvernes over litt sort pepper. Den vispen du ser på bildet er etter min mening den beste vi har hatt, og innkjøpt nylig, på Kitch´n.
Enklere kan det ikke gjøres; aspargesen oppvarmet i en kjele med kokende vann, lokket av selvfølgelig. Bønnene oppvarmet i litt jomfruolje, og det lettbrunde kjøttet overhelt den deilige sausen. Peroni er en av de bedre pilstypene synes jeg; når vi skal mimre litt om Marzio mener jeg.
%d bloggere liker dette: