Kalkun og blomkålsopp

Blomkålsopp er egentlig lett å kjenne igjen, den ligner jo ganske mye på en blomkål! Her et flott ekemplar. Først kom en nevø av kona innom med en, og noen dager senere kom naboen innom med en. Dette er litt av den den sist ankomne.

Litt sent i sesongen kanskje, men vi tar med litt om blomkålsopp allikevel, det kommer jo nye sesonger. Denne dagen hadde vi noe så enkelt som stekte kalkunskiver, blomkålsopp, og risotto. Og godt ble det, soppen er deilig og aromatisk, og kalkunkjøttet mildt og godt

Først legger vi den oppskivede blomkålsoppen i litt lettsaltet vann for å få ut endel rusk, rask og kanskje insekter. En god spiseskje og vann så det dekker burde holde.
Soppen er lagt i saltlaken, og får ligge der en 30 minutters tid. Ta opp det som måtte flyte opp underveis.
Skyll av saltvannet, og grovrens så godt det lar seg gjøre.
Blomkålsoppen tørkes av på et kjøkkenpapir, pinsette bruker du til å plukke ut det siste av rusk og rask. Denne soppen var egentlig ganske ren. Saltet og pepret mel er klart til stekingen i jomfruolje.
Etter steking i stekepannen og avrenning på kjøkkenpapir legges skivene i ovnen for å holdes varme, gjerne med god varme på slutten, for å få de litt mer sprø, noe som egentlig kan være litt vanskelig på grunn av soppens egen saftighet.
Noen skiver er skåret opp fra et kalkunbryst. Så saltes og pepres de før steking.
Først vendes skivene i mel, så stekes de, akkurat som soppen. Også disse i jomfruolje.
Kok ut med litt hvitvin, og legg ved noen stilktomater de siste minuttene.

Risottoen koker du som påkningen sier; dette er fra en pose med Risotto Milanese, hvor safran er med i posen. Og slik la vi det opp; kalkunskivene med et persilledryss, den stekte soppen, tomatene og risottoen. Drypp litt av stekeoljen rundt som en god stekesky.

Print Friendly, PDF & Email