Gjedde med Dørumsgaardsmør

Her er en fin ryggfilet, og to halefileter fra en gjedde på rundt tre kilo, en ideell vekt for en god gjedde. De to halefiletene er skinnfrie, ryggfileten har skinnet på. Vi bruker disse tre filetene til en deilig liten hovedrett for to. Og serverer dem med mitt eget Dørumsgaardsmør, eller saus kan vi vel også si. I dag med hagens ramsløk.

Gjedden skulle vært skrapt av først selvfølgelig, vi bestemte oss litt for sent; men nå er skjellen skrapt av, og på disse to filetskivene kan skinnet sprøstekes.

Filetene er lagt med skinnsiden ned, iallfall de to med skinn på! God varme, og i ekstra jomfruolivenolje. Sjekk selv når skinnet er sprøtt, og snu fisken.

Dørumsgardsmøret står og småputrer litt, det er ganske raskt å lage, og lages vanligvis med gressløk, men i dag med ramsløk fra hagen.

Dørumsgaardsmør.

Ingredienser:
175 gram smør
1 boks Creme Fraiche
finhakket eller finrevet ramsløk
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i halvparten av creme fraichen. Rør med en god visp. Sannsynligvis vil sausen da skille seg. Men ikke fortvil; ha i resten og rør videre til en homogen saus. Det går som regel bra. Hvis ikke; ha i en spiseskje kaldt vann og rør videre.  Tilslutt har du i godt med revet eller finhakket ramsløk.

Som tilbehør brukte vi et par fine skiver nedlagt paprika, et par småkuttede endivier, en sjalottløk, og noen hvitløkkløfter. Alt surret i jomfruolje. Paprikaen ble lagt i og varmet tilslutt.

Og slik serverte vi denne deilige retten. som tilbehør brukte vi mandelpoteter, og en god flaske cremant fra Loire. Drypp gjerne noen dråper av din fineste olivenolje over rett før servering.

Print Friendly, PDF & Email