Lomre med hvit saus og asparges

Lomre, eller rødtunge på dansk, ja det heter den forresten også på norsk, selvom den er mest kjent under navnet lomre her hjemme (Microstomus kitt). Eng.: Lemon sole, Ty.: Rotzunge, Fr.: Limande sole, It.: Limanda, Sp.: Falsa Limanda. En populær fisk over hele Europa, kanskje spesielt i UK. Her hjemme ligger den nok ikke så ofte i våre fiskedisker, men uansett; det er en deilig flatfisk. Og i dag altså; Lomre med hvit saus og asparges
Og slik ser lomren ut, her fire fine små eksemplarer.
På disse ble skinnet tatt av ombord før fiskebåten la til i Skagen havn, det eldre ekteparet i 70-årene som alltid er på plass, og selger fra båten, var her denne dagen også; været var bra. Mel iblandet litt salt og pepper er klart til å bli vendt rundt fisken, før fisken stekes lettbrunet.
Poteter står til koking, smør er i sausekjelen; så skal mel, noen dråper sitron, litt revet muskat, og salt og pepper røres i. En ganske tradisjonell hvit fiskesaus. Stekepannene er klare for steking av de deilige fiskene.
Og slik ble det; fisken, sausen, potetene, og et par nyskrelte kokte hvite asparges. Deilig mat når man får tak i det, og det gjør man ofte i Skagen.
Print Friendly, PDF & Email