Brosme med løk

Den fine brosmefileten er delt opp i passe skiver, alle ben er fjernet.

Brosme er en deilig fisk, som nevnt før; litt plundrete med de små ryggbena, men også det går greit bare man har en tang eller fiskepinsett. Vi tok den på enkleste måten denne dagen, serverte den som Brosme med løk, litt seibiff på en måte.

To løk gikk det med til denne deilige hverdagsmåten å tilberede fisken på. Helt grei å steke i woken i litt jomfruolje.
Halvparten smør, halvparten jomfruolje, og så bruning på begge sider. Deilig, fast kjøtt. Tilslutt kvernes litt salt og pepper over.
Fra 1970 til 72 var jeg skipssjef på to slike som denne (kaptein), en av gangen selvfølgelig. Vi hadde tjeneste sammen med 1. ubåtskvadron, i tillegg til spesialoppdrag i inn og utland; Danmark, Tyskland, Skottland mfl.
Noen ganger satte vi line ved det lille skjæret Blia syd for Bergen før vi bisto ubåtene under øvelser. Vi fikk stort sett brosme, og pigghå som hadde gått på brosmen. Deilige fisker begge to. Her en av mannskapet med en flott brosme. NB! bildet er ikke helt godt; motsol og dårlig oppløsning.
På vei til øvelsesfeltet i 1971. Åpen bro kunne være en utfordring i det verste vinterværet, denne dagen så det helt greit ut. I godvær var dette en kjempeflott arbeidsplass; frisk luft og 360 graders utsyn.

Og så enkel ble denne deilige retten; stekt brosme med løk, noen agurkstaver og noen halve tomater. Med mandelpoteter.

Print Friendly, PDF & Email