Rehpfeffer

Rehpfeffer er absolutt ikke så vanlig her hjemme, men at det er godt, det er helt sikkert! En god måte å bruke viltkjøtt på, her med rådyr. Vanligvis brukes skulder, nakke eller brystkjøtt; vi har brukt låret, så denne gryteretten blir laget med noe av det beste på dyret.

Kjøttet er skåret i forholdsvis små biter og klart til marinering.
Til marinaden: 1 løk med 2 nellikspiker, et laurbærblad, 2 kløfter hvitløk, 100 gram hver av stangselleri og gulrot i biter, 1 dl rødvinseddik, timian, 1 ts knuste sortpepperkorn, og 5 knuste enerbær.
Ingrediensene til marinaden er lagt i kjelen og venter på vinen og kjøttet.
I tillegg trenger du 4 dl rødvin, gjerne Spätburgunder, alternativt en god Merlot. Bland alt til marinaden som på bildet. Kok opp, det skal over kjøttet etterpå.
Marinaden er helt over kjøttet, prøv å dekke kjøttet helt ved å legge over en tallerken. Så 2 dager i kjøleskap, bland litt underveis.
Ta ut kjøttet og tørk av med kjøkkenpapir. Kok marinaden og sil av i et dørslag med et klede i (osteklede feks.)
Ta ut kjøttet og stek det litt etter litt i smør som på bildet. Legg over i formen til høyre. Rør mel i fettet som er igjen i pannen til det brunes. Slå av varmen og sett til side.
Bland i den avsilte marinaden og 3 ss grappa og kok inn litt før du har i kjøttet mens du rører. Legg på lokk og la alt småputre 1 time og et kvarter. Bland tilslutt i 25 gram mørk sjokolade. Salte og pepre etter egen smak.

Og slik ble det servert; med store druer og  spätzle, som er en pastatype hvor deigen presses i en potetpresse eller i et dørslag med litt store hull, og opp i en kjele med kokende saltet vann. Men bruk gjerne poteter som du kjører ut i potetpressen istedenfor, det gjør også mange. En god vin hører naturligvis med til denne retten; en deilig Spätburgunder (Pinot Noir).

Print Friendly, PDF & Email