Lammefilet med asparges fra hagen

Lammefilet er deilig middagsmat; smakfullt uten for mye fett, og sikkert sunt og godt for de fleste som liker lam. Her fire fine fileter klare for krydring.
En midtsommersmiddag hvor både hagens asparges og skogens kantareller var her samtidig. Kantarellen var tidlig ute, aspargesen kan du høste frem til St. Hans, så dette tegnet bra.
Det holder, trenger ikke være sprø, saftige og gode er også deilig.
Aspargesen er høstet inn, så litt steking med smør noen få minutter, og også de er klare. Husk!; skrell aldri grønn asparges, brekk den eller skjær av det nederste. Ser den ut som den må skrelles; ikke kjøp den!
Løk i tynne skiver, bønneskudd, litt hvitløk, og en skvett fløte får holde som saus. Krydret med salt og pepper fra kvern.
Neida, mandelpotetene var ikke klare enda, men det hadde vært noe! Disse ble høstet noe senere.
Så en kort tid i varm panne med jomfruolje for lammefiletene, de er krydret på undersiden, nå skal denne siden tas. Salt og pepper fra kvern.
Tenkte jeg måtte ha med disse flotte blomstene; like nydelige som mandelpotetene smaker, ja for det er det det er; mandelpotetblomster fra hagen.
Og så var det servert; først litt av bønneskuddsausen, så resten lagt noenlunde pent over. Helt enkelt lagt opp. Og deilig.
Print Friendly, PDF & Email