Hummer med innmat

Dette er amerikansk hummer fra Kanada; amerikansk hummer er arten, kanadisk er landet den er fisket eller oppdrettet i. Det finnes bare to arter hummer. Mange kaller languster for hummer, men det er det ikke, det er en tifotkreps.

Av og til har de tre matkjedene hummer. Rett før nyttår i fjor hadde de det; nyttårshummer. 450 grams amerikansk hummer (Homarus americanus). Kanadisk; 179.- på REMA 1000, 199.- på Meny. Samme hummeren, så vi valgte REMA. Den ble servert på nyttårsaften, men kan serveres når på året det måtte være. For den som er glad i hummer! Hodeinnholdet blir kastet hos de fleste, men ikke hos oss. Det mest velsmakende på hummeren.

To fine 450 grams amerikanske hummer fra Kanada. Dessverre er det ikke lov å selge den levende eller rå i de tre kjedenes ferskvaredisker, av og til har de ikke vært flinke med kokingen; og da som regel overkokte.
De to hummerne er delt i to på langs, og paven helt til venstre i hodet skal fjernes. Resten bruker vi.
Halene er tatt ut, og klørne er lagt til side. Hummerskallet skal brukes.
Her er hodeinnholdet og alt av klokjøtt tatt ut.
En helt enkel og deilig dressing: Mills og Hellmanns majones, og litt creme fraiche og tomatpuré.
Dressingen er blandet litt, dijonsennep og revet sitronskall er lagt på sammen med et dryss hvitløk og løkpulver. Bland til en fin homogen masse.

Halen er delt i biter og lagt tilbake i skallet, hodeinnholdet er lagt på småbladet salat sammen med klokjøtt, og alt er servert med to dips; dressingen og smeltet helst klaret smør.

Print Friendly, PDF & Email