Friterte andehjerter og krås

Friterte andehjerter og krås er egentlig deilig mat, men krever kanskje litt mer enn å lage til andebryst eller lår. Eller helstekt for den del. Disse kråsene og andehjertene er fra Holte gård i Drangedal, og selges i utvalgte matbutikker. På bildet ser du andekråsene nesten klare for viderebehandling; det gule fjernes. Fugler har ikke tenner, så kråsen gjør jobben med “tyggingen”.
Her er alt det gule, og også det seige litt blåsølvaktige skinnet (på den nederste til venstre) skåret vekk. Det rene kjøttet er klart for koking.
Slik ser andehjertene ut før renskjæring.
Du skjærer av litt inn på den tykkeste siden, det holder. du ser avskjæret til høyre.
Skum av når du koker opp andekråsene.
Kråsene lar du småkoke/trekke en times tid, til det er passe mørt.
Begge deler er klare for fritering; fine renskjærte andehjerter, og kokte kråser.
Her er det brukt tempuramel med litt muskatnøtt, løkpulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Bland godt.
3 deler tempuramel, 3 deler vann er blandet, og andekråsene er blandet i, og friteres ved 170 grader i jomfruolje. (Oljen filtreres og brukes inntil 10 ganger; billig og det beste å fritere i!)
Kråsene får kort tid i frityren; her er de ferdig avrent i frityrsilen, og drypper av det siste i kjøkkenpapir. Også andehjertene er fritert; 3 minutter holder.
Noen vannkastanjer fra boks ble også dyppet i tempuraen og fritert.
Og slik serverte vi det; bakerst andekråsen, så vannkastanjene, og foran hjertene. En deilig potetpuré med cheddarost iblandet, og parmesan revet over. Noen dråper av din beste jomfruolje, og noen søte gode tomater, og alt er klart for å inntas.
Print Friendly, PDF & Email