Slettvar med asparges

En fin slettvar, akkurat passe for to dersom dere er skikkelig sultne. Relativt enkel å filetere.

Slettvar er en deilig fisk, ikke så høyt skattet som piggvaren, litt løsere i konsistensen, og med litt annen smak, men god er den. Vi har servert den med asparges fra hagen, og en deilig potetpuré.

Både de to brune filetene på oversiden, og de to hvite på undersiden er skåret fra, skroget kan brukes til en deilig fiskekraft både til saus og suppe. Frys det ned og ta suppen i neste uke!
Her ser du begge sidene av hver av filetene, helt benfrie er de. så er det å salte litt på begge sider før steking.
Alle filetene er lagt med skinnsiden ned; følg med når fargen går oppover fra litt gjennomsiktig til hvit. Snu dem gjerne noen sekunder rett før du synes de ser ferdige ut. Pepre tilslutt med pepper fra kvern.
Litt av tilbehøret; aspargesen, kapers og tørkede tomater til stekeskyen, og creme fraiche med pepperrotpasta til potetene.
I tillegg til det til høyre brukte vi også litt basilikumspray over aspargesen, et nytt italiensk produkt som var kommet på Meny.
Nesten klart; fisken er klar, skyen har fått det som skal til, dvs kapers og finhakkede tørkede tomater, aspargesen er blitt mørkegrønn, og potetene er nesten kokt ferdige.

Og slik ble det; et par sitronbåter, potetpure med en dash pepperrotpasta blandet med creme fraiche, og aspargesen overhelt litt av pepperrotblandingen. Servert med en god Soave fra Veneto.

Print Friendly, PDF & Email