Nyttår for to. Kongekrabbe til forrett!

Kongekrabbe _edited-1

Kongekrabbe får vi tak i, i de fleste gode matbutikker i dag. Og godt er dette forvillede sjødyret, som vi egentlig ikke ville ha her. Før kjøpte vi det hermetisk. Som Chatkakrabbe. Ganske dyrt var det!Til nyttårsmenyen for to, serverer vi denne forretten i år. Hele menyen finner du her.

Nyttårsaften
Så hvorfor ikke gjøre litt stas i år. Med en kjæreste, kone eller venn. Her er Champagne brukt til forretten og en god Barolo til hovedretten. En søt god dessertvin passer til nøttekaken.

Kongekrabbe med endivie og sjalottløk

Ingredienser:
2 kongekrabbeklør
1 endivie(julesalat)
1 stor sjalottløk
Litt bladpersille
Jomfruolje
Rucolasalat
Slik gjør du:
Legg opp rucola på tallerkenen. Skjær endivien i tynne skiver, deretter finhakker du skivene. Finhakk også sjalottløken og persillen. La dette steke seg blankt i god jomfruolje. Ta ut kjøttet av krabbeklørne, og prøv å få det ut så helt som mulig. Legg kjøttet i pannen sammen med det andre et par-tre minutter. Ta det ut.

Kongekrabbe, forrett3

Fordel noe av blandingen rundt rucolaen som på bildet. Legg på krabbekjøtt. Hell resten av den varme blandingen over. Tilsutt drypper du noen dråper av din beste jomfruolje over, for også å nyte den gode oljens smak.

Print Friendly, PDF & Email