Kjeryggens nakkestykke

Kjerygg, nakkestykke
Nakkestykke, eller den helt fremre delen av ryggen på geitekiddet, har en fin marmorering, og der sitter mye av det mest smakfulle fettet, det som lager smaken på det mest underskattede kjøttet i Norge.

Geitekje er, som jeg har skrevet om mange ganger, alt for lite brukt hos oss i Norge. Dette utrolig smakfulle, men milde kjøttet uten geitesmak, foretrekkes også av mange til Paella. Over hele verden brukes kjøttet vi kaster 40 – 50 000 dyr av i året. Det er da for galt! Vi har prøvd fremre delen av ryggen, med nakkestykket.Kjerygg, ingrEnkle ingredienser med godt resultat; nakkestykket, noen skiver ingefær, hvitløk, oppbløtt tørket steinsopp, noen dråper balsamico av beste slag, og linguine. I tillegg fyller vi opp noen gode smakstilsettere som tilbehør.

Kjerygg klar for ovn
Først jomfruolje i det ildfaste fatet, så ingefærskivene og hvitløken. Så kjeryggen, og tilslutt, for å få en middelhavsk tone over retten, tilsetter vi en neve liguriske oliven, og ditto oppbløtte soltørkede tomater. Vi krydrer med salt og pepper. Og så inn i ovnen.
Steinsoppen stekes
Tørket steinsopp, oppbløtt, og tilslutt i olivenolje for å sprøstekes. For sprøstekt blir de bare du er litt tålmodig. Nesten som chips, men med den fantastiske steinsoppsmaken.

Kjerygg, nakkedelen, med linguine

Ingredienser:
Ryggstykke av geitekje
linguine
noen ingefærskiver
1 knust hvitløkkløft eller to
liguriske eller greske mørke oliven

oppbløtte soltørkede tomater
oppbløtt tørket steinsopp
erter
salt og pepper
noen dråper av din beste balsamico over pastaen.
Kjerygg, retten2
Slik gjør du:
Skyll av og tørk av nakkestykket med kjøkkenpapir. Salt og pepre etter smak. Ha noen ss jomfruolje i et ildfast fat. Legg så i ingefærskivene og hvitløken. Så nakkestykket. Tillutt legger du de soltørkede tomatene og olivenene rundt nakkestykket, og setter fatet i 200 graders ovn ca 30-35 minutter. (Steketermometer 75 grader, og 10 minutters hvile, litt avhengig av ovnen din)
Den oppbløtte steinsoppen steker du sprø i jomfruolje imens linguinen koker som på pakken. Varm ertene og server med en smørklatt, og et dryss revet muskanøtt.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

    1. Prøv på Meny, de skal kunne skaffe det fra Gilde eller Skjeggerød!

Kommentarer er stengt.