Villreker skritt for skritt

De argentisnke villrekene vi fikk tak i denne gangen var virkelig store og fine. Og riktig merket etter det jeg kan se. Det latinske navnet er Pleoticus mülleri, og de er fisket i Patagonia syd i Argentina. 2 kilo flotte store rå reker var det i pakningen. Og det å merke sjømat riktig er alfa og omega for forbrukeren. Bevisst og ubevisst feilmerking kan føre til store skader. Spesielt ille er den bevisste feilmerkingen, fordi den i tillegg hører inn under det som heter matsvindel.

6 store argentinske villreker ligger til tining. Disse er røde i nedfryst tilstand, i motsetning til oppdrettsrekene tigerreker og vannameireker. Fangsten er også bærekraftig, og her tilsettes hverken kjemikalier, klor, antibiotika, kunstig fòr og hormoner, eller svovelholdig konserveringsmidler i vannet før de blir fanget. Slik som man har gjort med oppdrettsreker de siste 35 årene.

Reken til venstre er det ikke gjort noe med, den til høyre har fått klippet av alle benene det forreste på hodet.

Alle rekene er ferdigklipte; alt av føtter, kjeveføtter og antenner er borte. Litt lettere å jobbe med dem slik.

Reken er gjennomskåret i midten, og den sorte strengen er fjernet (ligger på tvers midt i bildet): Nå er den klar til å åpnes bedre.

Slik ser de deilige rekene ut; de sorte strengene er borte, det er også paven, -så nå er alt unntatt skallet spisbart. Hodeinnholdet og rognen gir en deilig smak til denne enkle retten.

Jomfruolje, finhakket persille og hvitløk er blandet sammen og fått noen saltkorn drysset over. Mer trengs ikke til en rett som denne.

Sett rekene inn i en varm stekeovn (220 grader), og følg med til du ser at rekekjøttet har gått over fra gjennomsiktig til fast hvitt. Sett gjerne grillen på et par minutter til slutt, men pass på; de må ikke bli overstekt, da henger kjøttet seg fast i skallet!

Enklere kan det nesten ikke gjøres; et par sitronbåter, noen loffskiver til å dyppe i den deilige kraften, og rekene.

Ingredienser:
3 store reker hver
jomfruolje
persille og hvitløk
sitronbåter
loffskiver
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email