Stekt flesk er egentlig godt!

Flesk i pannen
Stekt flesk er skikkelig god norsk bondekost, og langt bedre enn det de som ikke har smakt det ofte tror. Flesk og duppe er velkjent for mange, men servert med en posekjøpt kålstuing er det også godt, iallfall dersom du har litt dårlig tid. Vi har prøvd lettsaltet flesk fra Edland kjøtt på Haukeli. Akkurat passe salt var vi enige om, for mye salt er hverken godt eller særlig sunt, som jo de fleste vet idag. Og riktig stekt er det ikke så fett som det rå flesket ser ut til å være heller.
Poteter koker
Gode poteter hører med til stekt flesk, vi har brukt Pimpernell. Det viktige når du koker disse er å passe på underveis; de skal ikke bli slik at de “løser seg litt opp” på utsiden, og er harde eller ukokte inni. Derfor; ikke for sterk varme under kokingen. Og, ikke sett deg til å lese avisen i stuen mens potetene sundkokes på kjøkkenet. Følg med underveis!

Kålstuing pose
Posesausen er slett ikke vond; først kokes kålbitene og siles av, så rører du ut sausebasisen i melk, koker opp og lar koke noen minutter. Tilslutt blander du i kålen. Selv smaksetter jeg med litt løksalt, revet muskatnøtt og en ss smør, som røres i til slutt uten koking.

Flesk, stekt

Stekt flesk med kålstuing

Ingredienser:
fleskeskiver til 4 personer, velg selv hvor mange
Pimpernell poteter
1 pose kålstuing
tyttebærsyltetøy
persille
løkpulver, og revet muskatnøtt
2-3 laurbærblader
Slik gjør du:
Skjær flesket i fine skiver, legg laurbærbladene i stekepannen, og stek til flesket får en fin farge, og er nesten sprøtt, eller slik du liker det selv. Kok poteten mens du lager kålstuingen etter oppskriften på pakken. Smaksett slik som beskrevet under bildet lenger opp.
Laurbærblader gir en fantastisk smak til flesk, ribbe og spare ribs. Og en deilig duft brer seg ut i kjøkkenet. så det burde ikke mangle! Legg opp som på bildet.

%d