Sjømat i en fei!

Torsk, røkelaks (her hjemmerøkt salmalaks), og argentinske villreker. Som får «koke» litt i limesaft. Enkelt og nydelig. De argentinske villrekene (REMA 1000) er lette å skrelle fordi de er skjært opp i ryggen. Og best av alt; den sorte strengen er fjernet.

Hva skal vi kalle denne da: Cevichecarpacciosashimi? For her er det litt av alt, rå argentinske villreker, torsk, og laks, limekokt og røkt. Alle oppfordrer oss til å spise mer sjømat; fisk og skalldyr. Og da må vi jo alle yte vår skjerv. For sunnere, bedre, og mer smakfull mat enn fisk og skalldyr finnes knapt. Neida, vi skal ikke slutte å spise kjøtt, vi skal bare fordele alt litt bedre: mer rene råvarer, og ikke noe særlig ferdigmat. Det finnes ikke så mange kjøttslag, men tusener på tusener av råvarer fra havet, så det er klart det blir mangfold av akkurat det. Og det må vi jo benytte oss av. Kjøtt to ganger i uken, og sjømat tre ganger bør være en god regel. Og masse grønnsaker og frukt.

Legg rødløkskivene i litt saltet vann et kvarters tid, så fjerner du noe av det spisse i løken. Skyll så av med kaldt vann. Tomatene skjærer du i fine skiver, og noen halverer du til pynt. I tillegg bruker du noen skiver slangeagurk.

Legg opp slik; grønnsakene i midten, med en limeskive på toppen. Fordel fisken og skalldyr utover tallerkenen. Klipp gjerne over litt småblader av basilikum.

Ingredienser:
argentinske rå villreker
en stykke torskefilet og laksefilet
3 lime
jomfruolje
salt og pepper
kirsebærtomater og slangeagurk
rødløk
Slik gjør du:
Skjær rekene i to på langs, og torsken i tynne skiver. Gjør det samme med røkelaksen. Legg torsken og villrekene utover og drypp over saften fra to lime. La ligge et par timer, de skal ikke «kokes» helt, men gi en fin limesmak. Legg den skivete løken i litt saltet vann et kvarters tid. Skjær opp grønnsakene som forklart ovenfor. Legg opp som på bildet, og drypp over av din beste jomfruolje. Kvern over litt salt og evt. pepper rett før servering.

Kos deg!

Print Friendly, PDF & Email