Sjømatboken er her!

POSTEN HAR SATT NED PORTOPRISEN; BOKEN SELGES NÅ FOR 469.- INKL PORTO!

VIPS OVER KR 469.- TIL 90046916, SÅ SENDER JEG BOKEN DAGEN ETTER. HUSK NAVN , ADRESSE, OG TELEFONNUMMER. JEG SIGNERER GJERNE BOKEN!

En 290 siders storformatbok om 66 arter saltvannsfisk, ferskvannsfisk, skalldyr, bløtdyr, og blekkspruter, med vekt på korrekt navnebruk/basiskunnskap og riktig bruk av råvarer. 91 bildebelagte skritt for skritt oppskrifter. 25 av bøkene er solgt til Biblioteksentralen.

«Hentet boken her nå når butikken åpnet. Elsker den allerede etter bare å ha bladd igjennom den. Vet at den blir en storfavoritt hos meg. Gleder meg til å prøve dine oppskrifter. Tusen takk for at du har gjort denne jobben for oss hobbykokker. Hatten av…»

Svanhild Rørset, 6475 Midsund

  • «I dag har jeg hentet boken. Et kunstverk av en bok – all grunn til å skryte av produktet! Jeg gleder meg til et dypdykk og smaker. Tusen Takk.» Eva Lindvig, Stathelle
  • «Vil bare si: storkoser meg med boka Scampi og andre delikatesser fra hav og sjø». Endre Gorm Hansen, Porsgrunn OK!
  • Meget bra…Fikk boka i går… Kjempe bra, med info om fisk, produkter, og ikke minst meget gode bilder av oppskrifter….ANBEFALES….. Tom Høidalen, 1405 Langhus
  • «Allora….den boka di, altså…!! Tusen takk for signering. 😁  Så mye nyttig som skal læres! Og…calamari. Oi, ikke lett…-dette er bare så fantastisk! Tusen takk til deg, for at du skrev den boka» Vibece Bråthen, Cortanze, Piemonte, Italia
En 290 siders storformatbok om saltvannsfisk, ferskvannsfisk, skalldyr, bløtdyr, og blekkspruter, med vekt på korrekt navnebruk og riktig bruk av råvarer. Bred informasjon og fyldig omtale av 66 spiselige sjødyrarter. 24 + 4 sider tar for seg den norske matsvindelen med oppdrettsreker. 91 tosidig bildebelagte skritt for skritt oppskrifter. Masse tips, og helsides bilder fra inn og utland.
Her kan du lese om sjøkreps som mat, og Skampi a la Búsara, en rett fra Kroatia, med sjøkreps som i sin tid ble fraktet ned fra Norge og satt ut i Adriaterhavet. Dagens sjøkrepsbestand i Middelhavet. Les også om hvordan Seashell AS på Frøya sender levende sjøkreps og kamskjell til Europa i løpet av 48 timer.
God informasjon om oppdrettsreker og hvordan de har ødelagt mangroveskogen, en større katastrofe enn regnskogen og korallrevene tilsammen, ifølge eksperter.
Alle de 66 fiske- og skalldyrartene får god omtale, med navn på norsk, engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk. Og informativt om selve sjødyret, og bruk i maten. I boken er det hele 91 tosidige skritt for skritt-oppskrifter.
Også fisk som ikke er så vanlig å finne i Norges fiskedisker er med, eller fisk som ikke finnes langs kysten vår, eller finnes men ikke fiskes. Her havabbor, en av havets bedre fisker.
Ferskvannsfisk, som vi bryr oss svært lite om i sjømatlandet Norge, er også med. På bildet; trinn for trinn oppskrift på abborsuppe; med innsjøens kanskje beste fiskeart.
Også reker får god omtale; du kan lese om ekte reker og gisselreker, og sandreker feks; hvorfor fisker vi dem ikke når de finnes langs kysten vår. En delikatesse som er mye enklere å skrelle enn våre vanlige dypvannsreker. Svaret har jeg dessverre ikke.
Sik er en langt mer spennende fisk enn de fleste er klar over. Du kan gjøre mye med denne deilige fisken; Bottarga for eksempel.
Print Friendly, PDF & Email