Kyllingbryst med hvitløk og parmaskinke

Revet parmesan, hvitløkskiver, parmaskinke, kyllingbryst, og mel/salt/pepperblanding til stekingen.

Kyllingbryst fylt med hvitløkskiver og omrullet parmaskinke, er ikke det verste vi har spist. En enkel måte å få kyllingbrystene litt mer smakende på kan vi si; for egensmaken er jo ikke av de aller mest gjennomtrengende på kyllingbryst.

Skjær et snitt nesten igjennom, trykk fingrene og hold fast over kyllingbrystet når du setter kniven inn, så går det lettere. Legg inn hvitløkskiver etter egen smak.
Rull parmaskinke rundt kyllingbrystene; bruk to skinkeskiver dersom du ikke når rundt. De fester seg bedre under stekingen.
Vend kyllingbrystene i melblandingen rett før du steker dem.
Legg dem i en panne med godt varm jomfruolje; oljen tåler fint 240 grader, men følg med så den ikke begynner å ryke. Ikke stek dem for lite, men heller ikke for tørre; dvs. følg godt med under stekingen. Trykk med pekefingeren for å kjenne fastheten et par ganger underveis.
Stek på begge sider og strø over revet parmesan akkurat når du har snudd dem siste gangen. Øs over av stekeskyen.
En liten saus til pastaen; her brukte vi en blanding av jomfruolje, hvit balsamico, litt dijonsennep og salt/pepper. Noen renskårede ramsløkblader (øverst til høyre) skal finhakkes og blandes i.
Sausen er blandet ferdig og klar for bordet.
Skinnfrie deilige og store paprikaskiver fra boks varmes litt i oljen den har ligget i. Disse er fra hermetikkglass.

Og slik la vi det opp; Al dentekokt Bavette nummer 13, sausen som du bruker over pastaen, kyllingbrystet, og paprikaen. Drypp stekesky fra kyllingbrystene over. Deilig og forhåpentligvis sunn mat.

Print Friendly, PDF & Email