Ukategoriserte

Her ligger ukategoriserte artikler og innlegg

 • Breiflabb og kalmarhoder

  Lurte litt på hva vi skulle ha til middag i dag, noe lett tenkte vi, tok en titt i fryseren og der fant vi det; halvannen skive breiflabb og noen blekkspruthoder. Slett ikke det dummeste å kose seg med etter nyttår. så da ble det det! På den enkleste måte av verden. Slik serverte vi denne ikke for fetende lille restemiddagen; Friterte striper av breiflabbkjøtt, kalmarhoder, litt salatmiks, og oppvarmede brune bønner fra boks.

 • Boknafisk som hvilerett

  Boknafisk er en halvtørr variant av tørrfisk, tørket på hjell eller vegg, delvis av sol, delvis av vind. Den henges ut i vintermånedene, og er vanligvis usaltet, selv om salting også gjøres i enkelte områder. Den kan henge fra noen dager til et par uker, avhengig av hvordan man vil ha den. Fisken skal være tørr utenpå, bløt og syrlig inni, og myk ved ryggbenet. Først da er den bokna; av bokne; halvtørr, sammenskrumpet. Torsk er det vanligste til boknafisk, men også andre fiskeslag benyttes. Spesielt i Nord-Norge er boknafisk en delikatesse, og en god måte å servere den på…

 • Stikkelsbærgrøt og Gravenstein

  For noen dager siden hadde de grønne stikkelsbær hos Meny Bø. Det er lenge siden vi har hatt det, vokste opp med grønne og røde stikkelsbær både Astrid og jeg selv. Glemt av mange i dag, de fleste har vel knapt smakt disse søtsyrlige deilige bærene. Må prøves tenkte vi, og som sagt, så gjort. Her oppskrift på en deilig stikkelsbærgrøt med hasselnøtter. Og slik ble grøten servert, så enkelt som mulig vil jeg si; bare hell over kremfløte etter egen smak eller ønske, og server!

 • Kalvemedaljong

  Vi hadde valget mellom tynne fine kalvesnitsler, eller kalvemedaljonger. I dag tok vi medaljongene, så kan vi jo prøve snitslene en annen dag. 75 danske kroner, eller rundt hundrelappen i norske. Slett ikke verst, kalvekjøtt er jo ikke det som er lettest å finne hjemme i gamlelandet, så derfor kjøper vi det ofte når vi er i Danmark.