Kalvebiff på Skagen

Kalvebiff

Kalvekjøtt er godt, kalvekjøtt er sunnere, og kalvekjøtt er dyrt. Rundt 4 til mer enn 500 kroner kiloen. Derfor bruker de fleste kalvekjøtt ganske sjelden. Også vi. Denne gangen har vi kjøpt det på Skagen. Til en noe bedre pris. Men pris til side; godt ble det, og enkelt å tilberede. På Skagen. Kalvekjøtt er, i likhet med feks. geitekje noe produsentene sier det ikke lønner seg å produsere. Jeg er ikke helt enig, jeg har alltid ment at disse to deilige kjøttslagene burde få sin renessanse, uten å gjøre det styggdyrt! For mange tiår tilbake spiste man begge deler med velbehag, og til en noenlunde levelig pris. Agnes Normans kokebok fra 1899 har med hele 16 oppskrifter med kalv. Skaper man etterspørsel synker normalt også prisene. Men her skapes det ikke særlig etterspørsel dessverre.

Råvarer kjele
Her er det mye godt; løk, paprika, tomater hvitløk, vårløk og aspargesbiter. Alt i èn gryte. Smakfullt blir det; nesten som en «utvidet» pepperonata.
Råvarer kjele2
Alt er lagt i kjelen, så er det bare å la det putre i litt god olivenolje, og krydre med salt og pepper når det er nesten ferdig.

Kalvebiff med friske grønnsaker og aspargespoteter

Ingredienser: (2 personer)
2 kalvebiffer, gjerne mørbrad
grønn, gul og rød paprika
8-10 kirsebærtomater
1 løk
noen hvitløksfedd
vårløk i skiver
grønn asparges

Kalvebiff, tallerken
Legg opp som på bildet. Server gjerne med en enkel, ikke for kraftig rødvin. Vi brukte en Vino nobile di Monetpulciano. Kunne gjerne vært en Valpolicella eller Bardolino, selv om tilbehøret både har syre og sødme.

Slik gjør du:
Del opp grønnsakene som på bildene. På aspargesen skjærer du vekk det nederste trene stykket, og skjærer noen skiver slik at du tar vare på aspargestoppene med litt stilk. Ha alt unntatt aspargestoppene i en kjele, og la småkoke 20-25 minutter. Stek biffene i god olivenolje, kalvebiffer trenger ikke være blodige. Ha aspargestoppene i lettsaltet vann, og kok til fargen skifter fra lyse- til mørkegrønt. Server med mandelpoteter, og bruk stekeskyen som saus, tilsatt litt fløte.

Print Friendly, PDF & Email