Kalvebiff med sopp

Kalvebiff penslet
Kalveileten er skåret i fine biffer, og penslet med litt olivenolje. Så gjenstår det å steke dem i varm panne, og tilslutt gjøre ferdig i ovnen.

Jeg hadde akkurat vært nede i butikken og handlet en kalvefilet, og tre sjampinjonger som jeg tenkte å fylle med noe godt, så ringer det på døren. Det er naboen! Og han står der med en kurv kantarell og steinsopp. Så da er jo kvelden reddet. Vi fyller sjampinjongen med soppen. Som tenkt, så gjort.

Kalvebiff med sopp

Kalvebiff stekes
Biffene er stekt, og klare for 200 graders varm ovn. Stek dem slik du liker dem, enhver har sitt eget valg; noen elsker den blodig, andre rosa, og noen gjennomstekt. Du får den smaken du selv liker. Helt til en eller annen får deg på andre tanker. Kansjke bedre også tilogmed.

Kantarell, sjampinjong, steinsopp
Så var det soppens tur. Kantarellene, stilkene fra sjampinjongen og steinsoppene er passe finhakket og klar for surring i smør med kvernet pepper og litt salt. Mer trengs ikke.

Soppen klar
Sopphattene er fylt med soppen, litt fløte er helt over, og gjerne en smørklatt på toppen. Inn i ovnen, og under grillen tilslutt. Du kan også rive over ost etter egen smak, men det er soppsmaken som bør frem.

Kalvebiff, retten
Og slik ble resultatet; mandelpoteter, sjalottløk (fra hagen), erter på glass fra Grimstad, fyllt sjampinjong, og kalvefilet. Stekeskyen kokes inn med litt hvitvin og jomfruolje, og over biffene har du et par sprøstekte salvieblader. Vi serverte en god italiensk rødvin til dette, og det gikk fint, stekeskyen med hvitvin til tross.
Blomster
Og her et nærbilde av fruens nydelig blomsterbukett fra hagen.

%d bloggere liker dette: