Aragosta med gremolatasmør, hvit asparges og brønnkarsepesto

Aragosta, eller languster som er et mer vanlig navn er kort fortalt en hummer uten klør (den hører til familien tifotkreps). Vi har to arter hummer; den europeiske og den amerikansk/kanadiske. Av languster finnes det rund 60 arter. Denne (panulirus mauritanicus) finnes på dypt vann i det østlige Atlanterhavet og det vestlige Middelhavet: Eng: Pink spiny lobster, Ty: Mauretanische languste, Fr: Langouste rose, It: Aragosta, Sp: Langosta.
Og slik ser disse to langustene ut på undersiden; den nederste mangler den ene rekken med klør så vi da vi tinet dem. Disse er kjøpt råfryst fra restaurantkameratene.no.
Du gjør omtrent som med vanlig hummer; legger dem i fosskokende vann, og lar dem småkoke en 12 minutters tid. Selvfølgelig litt etter størrelsen. Den største veide 588 gram, den andre 508 gram. Vi la en sjalottløk og en hvitløk i kokevannet, og saltet vannet godt først.
Rett i isvann med isbiter etter koking for å stoppe kokingen. Viktig at du treffer på koketiden.
Ferdigkokt, delt på langs, og paven er tatt ut (ligger til venstre under kniven.
Vi serverte denne deilige hummertypen med gremolatasmør; revet sitronskall, persille og hvitløk. Blandet godt og tilslutt blandet i smeltet smør. Bruk gjerne klaret smør.
Og slik serverte vi disse to deilige “hummerne;” med gremolatasmøret, hvit asparges med brønnkarsepesto, loffskiver og en deilig fransk Pouilly Fuisse. Basilkumen ble byttet ut med en god neve brønnkarse og ellers laget som vanlig pesto.
Deilig var det, og nesten helt på høyde med vanlig norsk hummer. Men selvfølgelig klørne manglet. På den annen side; det er ganske bra med kjøtt i antennene (følehornene), i hodet, og noe i bena.
Print Friendly, PDF & Email